dinsdag 21 juni 2011

Gaming in the future, by adobe



Dit is wat adobe van plan is in FlashPlayer support voor online Games. Klinkt wel lekker, ik ben nog niet helemaal zeker wat ze nu doen met social-games, maar daar hebben we ook het minste hulp bij nodig. :)
-Mulitplatform (IPhone, Andriod, Web etc)
-Multicontroller (xbox controller to play a webgame)
-Full 3D hardware support (Molehill API)
-Support for social games ....???

donderdag 2 juni 2011

memory lane

http://kleutersoftware.freeservers.com/Software/kleuter/Spectrum/Obi/obi.htm
Mijn eerste CD-Rom met spel.. :) ach, dat waren nog eens tijden.
De recentie is denk ik wel eerlijk, er zat weinig spanning in. Was ook voor kleintjes van 4-9 als ik het nu zo inschat.
Toendertijd deed ik nog niet zo aan doelgroepen. Tegenwoordig is een spel maken een veel planmatiger bezigheid.

Ik werkte bij het NOB afdeling innovatie (ik geloof weer full-time) Ik was net klaar met het Weermeisje en het Erasta Project toen Ton van Bladel me benaderde.
Het verhaal was simpel: Jij maakt een CD-Rom, mag overal over gaan. Gewoon leuke dingen.
Je krijgt een voorschot op de winst. (20.000,- gulden) en je gaat los.
Wendelien van Voorst werd aangenomen om mij achter de broek te zitten en ik werd losgelaten. Een half jaar achter de computer en plop: Obi en het ware verhaal van de elfen was geboren. Met veel stress, lawaai enz.. En dat was dat.
Nou ja, niet echt.
- 1999: Uitgeverij Het Spectrum with Obi en het verhaal van de elfen (nomination)

(http://buziaulane.blogspot.com/2005/06/analysis-of-europrixnl-introduction.html)
WOW! Dat was cool.
En voor ik het wist zat ik aan tafel in Helsinki met 3 man van Ubisoft uit Frankrijk. Ze vroegen zich af, hoe het kon, dat zij met een team van 12 man 2 jaar hadden gewerkt aan hun product en ik 1/2 jaar aan het mijne in mijn eentje. Ik vond dat wel een mooi compliment. Mijn antwoord was: "Ach, ik hoef niet te vergaderen" Ik heb altijd een spuughekel gehad aan vergaderen, vond het altijd jammer van de geinvesteerde tijd en moeite. Je kan beter iets gaan doen, dan erover praten. Zeker met 12 meningen..
Dus er zal wel iets ingezeten hebben. Maar tegenwoordig kijk ik daar anders tegenaan. Vergaderingen met Ludatic duren soms een hele dag en ik verveel me nooit. Wellicht is het ook met WIE je vergadert? Sorry, oude collega's NOB, maar vergeleken bij mijn huidige vergaderingen.... Die zijn uiterste anarchie.
Onze boekhouder krijgen wij geregeld gek door gewoon ongebreideld onszelf te zijn. We gaan te rap voor de meeste mensen, denk ik.

Affijn, we wonnen de euro-prix niet en we begonnen aan Obi II.
Ik had het verhaal af, toen Spectrum besloot niks meer te gaan doen aan jeugd-CD-Roms en einde.
Terug naar  the Lightsmith en zelfs een paar dagen naar het NOB, maar nu als klant voor de PowerSlider..

Labyrinth der Zinnen

Het is er nog...
Ongelooflijk. Ik heb iets gemaakt, dat te zien is vanuit de ruimte. Wat wil ik nog meer met mijn leven?
Het is zelfs ouder dan de foto's van google Earth, die beginnen in 2005. Zo lijkt het alsof het er altijd is geweest.
Even een stukkie historie..
Ergens in 2000/2001 zijn we begonnen dacht ik, aan het concept voor het Labyrinth Der Zinnen en het bijbehorende Belevingshotel. (Zou dat er nog zijn??) Eind 2002, begin 2003 legden wij de laatste hand aan het Labyrinth der Zinnen. 2006 was het klaar en ging het open. Henk Westendorp ontwierp de groenvoorzieningen voor het park (want ja, daar heb ik geen verstand van. Ieder zijn vak. Ik heb bruine vingers ipv groene.) 
Daarna heeft het een tijdje gelopen (met winst in de eerste 2 jaar!) toen (2008 geloof ik) werd het verkocht en werd het een dierentuin. ZONDE.
Ik heb er nog een mail over gehad van een mevrouw die het zooooo jammer vond.
Ik ook.
Maar nu (in 2012) ik ernaar zoek blijkt er opeens weer een labyrinth der zinnen te zijn. Met een nieuwe site met frisse vormgeving: http://www.labyrinthderzinnen.nl/.
Ik wil er binnenkort toch weer eens langs, heeft wel sentimentele waarde. Ik ben ook benieuwd hoeveel van het originele gedachtengoed er nog in zit, met deze bewogen historie. Zo te horen nog redelijk wat..

->->

Nu ik zo aan het zoeken ben kom ik van allerlei leuks tegen:
-We worden genoemd in een spreekbeurt: http://www.spreekbeurten.info/labyrint.html
-Een nieuwsbericht: 31 oktober 2010, 11:58

Labyrint Boekelo gesloten

Het Labyrint Boekelo is dit weekend voor het laatste geopend geweest.
Het park past niet meer in de bedrijfsfilosofie van exploitant Zodiac Zoos, die daarom het labyrint sluit. In 2002 is het park geopend onder de naam Labyrinth der Zinnen als onderdeel van het voormalige Hotel Bad Boekelo. Nadat Hotel Bad Boekelo in andere handen kwam, nam Zodiac Zoos de exploitatie over. Het park werd een combinatie van labyrinten en dieren. Zodiac Zoos wilde meer dan 70 verschillende diersoorten in het park hebben, maar die ambitieuze plannen vielen na de gemeenteraadsverkiezingen in het water. De gemeente wilde niet meewerken aan de komst van een volledige dierentuin. Eind 2009 zijn de dieren verhuisd.

-BOEKELO - Het Labyrinth der Zinnen in Boekelo gaat op 27 mei (2010-2011?) weer open voor bezoekers. De voormalige dierentuin sloot vorig jaar de deuren na een vanaf het begin kwakkelend bestaan. Het nieuwe labyrint is nog lang niet af: op termijn komen er een picknickveld, nieuwe labyrinten en diverse spelvormen, waarmee de attractie zich vooral op gezinnen richt. Het Labyrinth der Zinnen ligt naast het Sandton Resort Bad Boekelo (in onze tijd was dat dus Golden Tulip Hotel Boekelo -> Belevingshotel Bad Boekelo)
Van dat kwakkelende bestaan, wil ik wel geloven. We hadden in eerste instantie, toen het Labyrinth nog het oude parkeerterrein van het Hotel was een onderzoekje gedaan naar attracties in de omgeving. Toen was er ook al uitgekomen, dat er heel wat ligt. Zelfs een labyrinthentuin lag in de buurt. Daarom was besloten er een concept-labyrinth van te maken. Aan mij en mijn vader om dat concept te verzinnen.
Het was een frustrerende tijd. Niemand leek het concept gedurende de bouw te snappen.. Ik ben benieuwd of dat ondertussen veranderd is. Toen de bouw af was van het oorspronkelijke labyrinth werden we gebeld. (Ik had bedankt voor de voorzittersfunctie in de raad van bestuur van Stichting Green Family Entertainment , ik had andere dingen te doen en ik dacht dat alles op de rit was.)
Bleek dat men het volledige budget had opgebruikt men had nu een prachtig groenpark en labyrinth.
Maar men was een ding vergeten: De attracties.
Haha! Mochten wij voor 250,- gulden per attractie dingen gaan bedenken die de mensen konden gaan doen.. Erg grappig, vooral omdat het toen zo'n succes is geworden, de eerste jaren. Ik denk dat de dierentuinman gedacht heeft dat dat aan de lokatie van het Bruisende Boekelo lag. Ik vermoed dat dat niet zo was en dan komt het toch vooral door het concept en de uitvoering.
Klinkt misschien arrogant, maar zoals Rien's vrienden al zo treffend uitdrukken: "Geen feestje compleet, zonder een veer in je........ wiebel wiebel wiebel."

Overigens Henk had het ook prachtig uitgevoerd in groen allemaal. Maar toch, he... Hij had een miljoen of drie.. Ik heb daar nog het voel-labyrinth in een steen staan uithakken voor 250 gulden..  En met stoeptegels een kleurenlabyrinth uitgezet voor (250,- gulden minus de materiaalkosten van de stoeptegels).
Dat is passie!



Anamorphic request

A very strange occurance this day..
Somebody asked me if I were the one responsible for this blog, because they wanted somebody to draw an anamorphic picture.
I guess they saw this:
http://www.snoep.at/archives/paas_anamorf/

Always nice to have a hobby to fall back on, when gamemaking gets boring.
I wonder how long it will be, before somebody orders a mechanical dragon, a song or a snowman..


I wonder if they might be serious.

Oh well, looked up the old labyrinth der zinnen again.
http://www.labyrinthderzinnen.nl/  It's back (a little bit more) to the original concept we made for it. I guess the zoo didn't turn out to be such a good idea. Or maybe it's an old site..
Let's see if I can find it on google Earth.